Category Archives: Història

Un concert històric en un monument natural i cultural (diumenge 31 maig)

Per primera vegada en la seua llarga història de més de 140 anys, l’Agrupació Musical de Massarrojos té el plaer d’oferir al poble un concert fora del nucli urbà i del local que acull habitualment la seua activitat.
Evidentment, això no és fruit de la casualitat, ni d’un caprici puntual, ni d’una decisió aleatòria, sinó la conseqüència d’un cúmul de meravelloses circumstàncies (impensables fa uns anys) i d’un treball constant i ben fet, que tenen en aquest acte extraordinari un nou, bonic i històric episodi.

Així les coses, vista des de la sensibilitat per la cultura i l’estima per Massarrojos, semblava natural que tard o d’hora es produira aqueixa conjunció entre dos dels elements més emblemàtics del patrimoni del nostre poble: el Gran Riurau del Mas del Fondo i l’Agrupació Musical de Massarrojos.
El primer, enclavat en un paratge preciós, és la icona i símbol del nostre secà, el testimoni més impressionant i monumental de la importància que va tindre la vinya i l’elaboració de la pansa en terres valencianes; la segona és, sens dubte, l’orgull i la millor ambaixadora de Massarrojos, l’associació més antiga, vigorosa i cohesionadora que tenim.

Tot i això, cal aclarir que l’ocasió propícia perquè la Banda toque al Riurau és la celebració de la campanya “Retrobem la nostra música”, creada per promocionar la música valenciana i els compositors valencians. La qual cosa farà possible escoltar obres tan emotivament nostres (i mai millor dit) com “Una nit d’albaes” o “L’entrà de la murta” (inspirades i compostes a Massarrojos pel mestre Giner) o “La canción del olvido”, vinculada al Riurau per alguns elements arquitectònics incorporats amb posterioritat a la seua construcció i que havien format part del desaparegut Teatro Lírico de València, on va ser estrenada la famosa obra del mestre Serrano.

Finalment, perquè no falte de res i la jornada assolisca el caràcter èpic que mereix, l’inigualable i carismàtic cantautor valencià Lluís El Sifoner tancarà el concert amb la interpretació del mític tema: “Mare, que el riurau es crema”.

Ara només queda desitjar que gaudiu de la música, la natura, el paisatge i el patrimoni; del contingut, el continent i la conjunció… I que guardeu en la memòria aquesta bonica i històrica fita en la vida de Massarrojos.

L’Agrupació obté Primer Premi en el Certamen

Així van quedar els resultats de la Segona Secció:
355 punts – Primer Premi i Menció d’Honor, Llanera de Ranes;
328,5 punts – Primer Premi, Agrupació Musical de Massarrojos;
325,5 punts – Primer Premi, Societat Joventut Musical d’Albal;
279 punts – Segon Premi, Unió Musical de Benicadell de Castelló de Rugat, i 274,5 punts -  Segon Premi, Societat Musical La Constància de Moixent.

Per vore la gran actuació de l’Agrupació Musical fes clic ací.